Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dip, sarmısaklı

Sarmısaklı Dip

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısaklı Dip



Malzemeler :
200 gr beyaz peynir
100 gr yağsız taze kutu peynir
125 gr kurutulmuş domates
100 gr ceviz içi
2 baş sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı kremşanti
Tuz

Hazırlanışı :
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm kalınlığında kesin Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın

Domatesleri ince ince kıyın Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.