![]() |
Filizlenmiş Mercimekli Tavuk Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filizlenmiş Mercimekli Tavuk SalatasıMercimekli Tavuk Salatası Tarifi - Mercimekli Tavuk Salatası Yapılışı - Mercimekli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır - Mercimekli Tavuk Salatası Malzemeleri 250 gram tavuk göğsü 2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 1 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı) 150 g filizlenmiş mercimek 1 yeşil salata (yıkanıp kurulanmış) Bir tencereye 1/2 su bardağından biraz fazla su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Etler soğuyunca diderek bir salata kâsesine aktarın ![]() Bir tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() Kaynayınca havuçları bu suya koyup, 2 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bir başka tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil salata yapraklarını 6 düz tabağa döşeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|