Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
filizlenmiş, mercimekli, salatası, tavuk

Filizlenmiş Mercimekli Tavuk Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filizlenmiş Mercimekli Tavuk Salatası



Mercimekli Tavuk Salatası Tarifi - Mercimekli Tavuk Salatası Yapılışı - Mercimekli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır - Mercimekli Tavuk Salatası Malzemeleri

250 gram tavuk göğsü

2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış)

1 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı)

150 g filizlenmiş mercimek

1 yeşil salata (yıkanıp kurulanmış)


Bir tencereye 1/2 su bardağından biraz fazla su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın Kaynayınca tavuk göğüs etini suya koyup, tencerenin kapağını kapatarak, et pişene kadar buharda pişirin Tencereyi ateşten alıp, tavuk etini süzerek bir tabağa çıkarın Birkaç kat tülbent döşenmiş bir süzgeçten pişme suyunu bir kâseye süzüp, bir kenara bırakın

Etler soğuyunca diderek bir salata kâsesine aktarın

Bir tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın

Kaynayınca havuçları bu suya koyup, 2 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın Havuçları delikli spatulayla bir süzgece çıkararak, soğuk su altında çalkalayın ve yeniden süzdürüp, etlerle karıştırın Havuçların pişme suyunu tel süzgeçte süzüp, etlere katın Tuz, karabiber ve sirkeyi de ekleyerek, karıştırın

Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca sarmısağı koyup, 1 dakika kızartın Domates parçaları, rezene tohumları (isteğe bağlı) ve tavuğun pişme suyundan 1/2 su bardağı kadar ekleyip, karışımı birtaşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı aşağı yukarı bütün suyunu çekene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin

Bu arada bir başka tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca filizlendirilmiş mercimekleri ekleyip, 3 dakika haşlayın Her iki tencereyi de ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın Suyunu yeniden süzdürdükten sonra, kâsedeki tavuklu karışıma ekleyip, öbür tenceredeki domatesli karışımı da katarak, iyice karıştırın Kâseyi buzdolabına kaldırıp, salatayı en az 1 saat soğutun

Yeşil salata yapraklarını 6 düz tabağa döşeyin Buzdolabındaki kâseyi alıp, salatayı kaşıkla yeşil salata yapraklarının üstüne bölüştürerek, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.