![]() |
Antep Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep EzmesiAntep Ezmesi tarifi - Antep Ezmesi yapilisi ![]() Adana ve Antep Mutfağı'nda çok yaygın olan, (Bostana veya Antep Salatası’na göre daha az sulu ve ezme kıvamında olan bir mezedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER: 6 domates 2 sivri biber 2 soğan 5-6 diş sarımsak 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı sumak 2 yemek kaşığı Maraş biberi ya da isot 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 3-4 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi (arzuya göre) 1 limonun suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı YAPILIŞI: Soğanlar, soyulmuş domatesler, maydanoz ve sivri biber ezilircesine ince ince kıyılır veya robotta çekilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|