![]() |
Şakşuka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞakşukaŞakşuka tarifi - Şakşuka malzemeleri - Şakşuka nasıl yapılır Malzemeler : * 3 patlıcan * 3 Domates * 3-4 Çarliston biber * 2 Diş sarımsak * Bir kase yoğurt * Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı ) * 4-5 dal maydanoz * Bir tatlı kaşığı toz şeker * Tuz Yapılışı : * Patlıcanların kabukları soyulur ![]() * Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır ![]() * Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür ![]() * Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur ![]() * Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir ![]() * Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir ![]() * Sosun tuzu verilir ![]() * Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|