![]() |
Baharatlı Kırmızı Lahana Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Kırmızı Lahana SalatasıBaharatlı Kırmızı Lahana Salatası Tarifi - Baharatlı Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Yapılır - Baharatlı Kırmızı Lahana Salatası Malzemeleri Baharatlı Kırmızı Lahana Salatası 350 g kırmızı lahana (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı sirke 1 hintcevizi (isteğe bağlı) 1 defne yaprağı 8 tane karabiber 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu bir tutam yenibahar 2 arnavutbiberi (kurutulmuş acı kırmızı süs biberi) 1 küçük çarliston biberi (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış) 1 küçük soğan (ikiye kesilip, ince doğranmış) 3 kereviz sapı (ince kıyılmış) 30 g (tepeleme 2 çorba kaşığı) dolmalık fıstık (hafifçe kavrulmuş) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/4 tatlı kaşığı tozşeker bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Kırmızı lahana şeritlerini büyük bir salata kâsesine koyup, tuzu serperek hafifçe karıştırdıktan sonra, kâsenin üstünü örterek bir kenarda 1 saat bekletin ![]() Bu arada küçük bir tencereye sirke, hintcevizi (isteğe bağlı), defne yaprağı, tane karabiberler, hardal tohumu, yenibahar ve amavutbiberini koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak çindeki karışım 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar ağır ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() Tenceredeki sirkeli karışımı bir tülbentten küçük bir tencereye süzüp, sarmısak, şeker ve karabiberi ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|