![]() |
İspanaklı Mısırlı Et Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Mısırlı Et SalatasıIspanaklı Mısırlı Et Salatası Tarifi - Ispanaklı Mısırlı Et Salatası Yapılışı - Ispanaklı Mısırlı Et Salatası Nasıl Yapılır - Ispanaklı Mısırlı Et Salatası Malzemeleri 250 g ıspanak (sapları ayıklanıp, yıkanmış) 150 g taze (ya da konserve) tane mısır 500 g dana eti (küçük kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış) 1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış) 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı yoğurt sosu bir tutam kırmızıbiber bir tutam tuz 1 marul (ya da yeşil salata; yıkanıp, kurulanmış) Yıkanmış (ama süzdürülmemiş) ıslak ıspanakları bir tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Taze mısır kullanıyorsanız, bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Bir salata kâsesinde ıspanaklar, mısırlar, haşlanmış etler, domatesler ve sirkeyi karıştırın ![]() ![]() Küçük bir kâsede yoğurt sosu, kırmızıbiber ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|