Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, salatası, yoğurtlu

Yoğurtlu Hindi Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Hindi Salatası



Yoğurtlu Hindi Salatası (Fransa)


500 g haşlanmış hindi göğüs eti (derileri alındıktan sonra, küçük kuşbaşı doğranmış)

600 g taze patates

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

100 g mantar (her biri 4 e bölünmüş)

2 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış)

2 çorba kaşığı sirke

6 suteresi dalı (yaprakları ayıklanıp, sapları atılmış)

3 taze soğan (doğranmış)

1 yeşil salata (yıkanıp, süzdürülmüş)

2 orta boy domates (dilimlenmiş)

1 salatalık (dilimlenmiş)

1 orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış)

Yoğurt sosu:

1 taze soğan (doğranmış)

2 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı kereviz tohumu (isteğe bağlı)

4 damla acıbiber sosu

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

6 çorba kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak (kıyılmış)


Bir tencerede su kaynatıp, kaynayınca patatesleri koyarak, tencerenin kapağını kapatın ve patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, patatesleri delikli kaşıkla çıkararak (haşlama suyunu atın), elle tutulacak kadar soğuduklarında kuşbaşı doğrayın ve bir kenarda ılık kalmalarını sağlayın

Zeytinyağını küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları yaklaşık 1 dakika pişirin Dolmalık biber parçaları ve sirkeyi ekleyip, ara sıra karıştırarak, karışımı 5 dakika pişirin

Bu arada büyük bir tencereye kuşbaşı hindi etleri, ılık patates parçaları, suteresi yaprakları ve taze soğanları koyup, karıştırın Öbür tencereyi ateşten alıp, içindeki mantar - biber karışımını büyük tencereye ekleyerek, karıştırdıktan sonra, tencereyi bir kenara bırakın

Bütün sos malzemesini bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatarak, malzeme iyice karışıncaya kadar (yaklaşık 30 saniye) hızlı hızlı sallayın

Kavanozdaki sosu, hindi karışımının üstüne boşaltıp, hafifçe karıştırın Yeşil salata yapraklarını 6 düz tabağa dizip, üstlerine kaşıkla hindi salatasını bölüştürün Domates, salatalık ve kırmızı Soğan dilimleriyle süsleyip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.