![]() |
Ançuez Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançuez EzmesiAnçuez Ezmesi Tarifi - Ançuez Ezmesinin Yapılışı - Ançuez Ezmesi Nasıl Yapılır Malzemeler: kapari 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz Hazırlanışı: Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin ![]() Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blender yardımıyla macun kıvamına getirin ![]() Kaparileri havanda iyice dövün ![]() Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin ![]() Sonra buna tuz karabiber serpip maydanoz yumurta sarısı kapari ve ançuez ilave edin ![]() İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra 1-2 damla limon suyu damlatın ![]() Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|