![]() |
Meyvalı Deniz Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvalı Deniz Salatası15 adet küçük karides(haşlanmış ve soyulmuş) 1 adet kırlangıç(küçük boy- 200 gram civarı) 3 yaprak marul 1 yaprak kırmızı lahana 1 adet iri kırmızı turp 1 adet elma (golden veya starking) 1 adet armut 1 adet limonun suyu Zeytinyağı (sızma) 3 çorba kaşığı "French Salad Dressing" Tuz Yapılışı: Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra enine şeritler halinde doğrayıp derince bir kaba (salata kabına) alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karidesleri dörde bölün ve salataya ilave edin ![]() Kırlangıç balığını, içine bir çorba kaşığı sirke ilave edilmiş tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Salataya limon suyunu, "French Salad Dressing"i, tuzu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın ![]() Soğuk servis yapın ![]() Not: Bu salataya kerevit, istakoz ve pavurya gibi deniz ürünlerini de haşlayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp salataya ilave edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|