![]() |
Fesleğenli Alabalık Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Alabalık Salatası2 alabalık (her biri yaklaşık 500 g fileto çıkarılmış ve kılçıkları ayıklanmış) 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 küçük diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı taze frenkfesleğeni (ince kıyılmış; ya da 7 çorba kaşığı yerli fesleğen) 2 olgun domates (her biri 6 dilim halinde kesilmiş) 2 taze frenkfesleğeni (ya da yerli fesleğen dalı) Alabalık filetolarından birini deri bölümü alta gelecek biçimde kesme tahtasının (ya da mutfaktezgâhının) üstüne yerleştirip, küçük bir bıçakla 3 şerit halinde kesin ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine yükseklikleri aynı 2-3 kâse oturtun ![]() ![]() Kaynamaya başladıktan sonra, balıkları saydamlıklarını yitirinceye ve sertleşinceye kadar (yaklaşık 2 dakika) buharda pişirin ![]() ![]() Bir kâsede sirke, arpacık soğanları, sarmısak, tuz, beyazbiber, çiçekyağı ve frenkfesleğenlerinin (ya da yerli fesleğenlerin) yarısını karıştırın ![]() ![]() Domates dilimlerini 4 servis tabağına dizip, buzdolabından kabı çıkarın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|