![]() |
Deniz Börülcesi Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Börülcesi SalatasıMalzemeler : 1 Demet Deniz Börülcesi ‘400 gr ![]() 2 Litre Soğuk Su 1 Diş Sarımsak 3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu ![]() Ön Hazırlık: Deniz börlücelerinin kök kısmı, tek tek kesilecek ve yeşil gövde kısmı bir güzel yıkanacak ![]() Börülcelerin Haşlanması: Uygun bir tencere içerisine 2 Litre su konulacak, kaynatılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos’un Hazırlanması: Sos kabı içerisine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak ![]() Bir demet deniz börülcesi Börülcelerin kök kısmı kesilmiş ve yıkanmış Börülceler 10 Dakika süre ile haşlanmış Haşlanan börülceler kevgire alınmış ve soğuk su altına tutulmuş Börülcelerin etli yenecek yeşil kısımları liflerinden ayrılıyor YAPIMI Salta kabı içerisine liflerinden ayrılmış börülceler alınacak ve üzerine sos’u gezdirilecek ![]() ![]() ![]() Not: Deniz Börülcesi bitki olarak kendiliğinden tuzlu olduğu için, gerekmedikçe tuz kullanımına gerek yoktur ![]() |
![]() |
![]() |
|