06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çanağında Havuç
Patates Çanağında Havuç Tarifi - Havuç Mezeleri - Patates Mezeleri - Havuç Salatası
Patates çanakları için malzemeler:
- 4 patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz, karabiber, kimyon
Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın Püre yapacağımız için, iyice ezin İçine sütü, limon suyunu, zeytinyağını ve isteğe bağlı miktarlarda tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin Tüm bu malzemeleri harmanlayarak, katı kıvamlı bir patates püresi elde edin Patates püresinden cevizden biraz daha büyük parçalar koparın Ortasını havuçlu iç koymak için çukurlaştırarak şekil verin
Tavsiye: Patatesleri haşladığınız suya 1 yemek kaşığı sirke eklerseniz, patatesleriniz dağılmazlarmış ve haşlandıktan sonra da sarı renklerini muhafaza ederlermiş Aklınızda bulunsun! Patates çok miktarda sıvı yağ kaldırabilen bir yiyecek maddesi; oysa biz içine çok az miktarda yağ koyduk Buradaki hafiflik hilemiz, pürenin içine biraz yağlı süt eklemek oldu Hem sütün yağından faydalandık, hem de kokusu ve tadı sayesinde pürenin lezzetsiz olmasını engelledik
- 2 iri veya 3 küçük havuç
- 1 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
İnce ince rendelediğiniz soğanı, sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşinceye kadar çevirin Ardından rendelediğiniz havuçları ve isteğiniz miktarda tuzu ekleyin Havuçlu harca yarım çay fincanı kadar kaynar su ekleyip, hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirin
Patates çanaklarınızın içini, pişen havuçlu iç ile doldurun Üzerlerine birer kaşık sarmısaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile ikram edebilirsiniz Yukarıdaki malzeme ile, pinpon topu büyüklüğünde 12 adet çanak elde edebilirsiniz
|
|
|