![]() |
Böbrek Çin Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Çin UsulüMalzemeler: 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş) 75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap 4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış) 6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış) 1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş) 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI : Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz ![]() ![]() Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz ![]() Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|