![]() |
Böbrek Kremalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek KremalıMalzemeler 500 gr Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 3 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Yumurta (hafif çırpılmış) 50 gr Galeta Unu (3/4 su bardağı) 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Soğan (ince dilimlenmiş) 1 Çay Kaşığı Kekik 200 gr Acı Krema (1 su bardağı) 2 Katı Haşlanmış Yumurta (ince kıyılmış) Yemeğin Tarifi Ekonomik ve lezzetli bir yemek olan kremalı böbrek, giriş yemeği olarak yada fazla miktarda yapıldığında sebze ile baş yemek olarak servis edilebilir ![]() Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz ![]() ![]() Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabağa çırpılmış yumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa iyice bulayınız ![]() Büyük bir tavada, yağ ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartınız ![]() ![]() Tavadaki yağı dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|