Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, mumbar

Mumbar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mumbar Dolması



Mumbar Dolması Tarifi - Mumbar Dolması Nasıl Yapılır - Mumbar Dolması Malzemeleri


Mumbar Dolması

İç Harcı (iki adet koyun mumbarı için);

2 Su Bardağı Pirinç

3 Adet (Orta Boy) Soğan

250 Gr Orta Yağlı Kıyma

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

Tuz ve Karabiber






Mumbarın Temizlenmesi ;

Mumbarın bir ucu musluğa tutularak, ilk önce kaba pisliğinden arındırılır Bir kebap şişi (veya normal örgü şişi olabilir) yardımı ile mumbar "ters-yüz" edilir

Mumbar, kesme tahtasının üzerine konur, bıçağın tersi ile üzeri kazınarak iyice temizlenir Bu işlem sırasında sık sıksuya tutulur ve kazınan ince pislikler yıkanır

Mumbarlar, bir kaba konur ve tuz ile 2-3 dk ovulur

Son olarak mumbarlar, soğuk su ile iyice durulanır, bu işlem 2-3 kez tekrar edilir

İç Harcının Hazırlanması ;

Soğanlar minik minik doğranır, pirinçler yıkanır ve kıyma, salçalar, tuz karabiber eklenerek yoğrulur

Yapılışı ;

2 adet soğan ve yarım limon irice doğranır, mumbarlar ile birlikte bir kaba konur ve 2-3 dk boyunca iyice ovulur Soğuk su ile durulanır

Son olarak bir miktar tuz ile 1-2 dk ovulur ve durulanır

Yine bir şiş yardımı ile, yağlı tarafı içe gelecek şekilde, "ters-yüz" edilir Bu işlem, musluğun altında yapılırsa daha kolay olur Ters-yüz edildikten sonra bir kaç kez durulanır ve bir kevgirde suyu süzülene kadar bekletilir

Mumbarın bir ucu hafifçe içeri kıvrılır, kabak oyacağının iç kısmına harç konur ve mumbarın içi çok sıkı olmayacak ve arada boşluklar bırakacak şekilde doldurulur (Çok sıkı doldurulursa pişerken patlar)

Doldurma işlemi bitince, iki ucu birleştirilerek iple bağlanır

Mumbarlar bir tencereye konur ve üzerini 3cm geçecek kadar su eklenir Bir şiş yada çatal yardımı ile üzerine delikler açılır Kaynadıktan sonra, altı kısılarak, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir

Mumbarlar pişerken, sürekli kontrol edilmeli ve su seviyesi eksildikçe, kaynar su eklenmelidir Ayrıca pirinçler şiştikçe zaman zaman mumbarlarda çatal ile yeni delikler açılmalıdır (Düdüklü tencerede pişirilecekse, önceden bolbol delinmelidir)

Piştikten sonra bir kevgire alınır ve suyu süzdürülür (Bu şekilde buzlukta uzun süre saklanabilir)

Servis edileceği zaman, zeytinyağında kızartılmalı ve mutlaka sıcak servis edilmelidir


Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.