![]() |
Sebzeli İşkembe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli İşkembemalzeme 1 kilo İşkembe, rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri, 1/2 kilo olgun domates, 1 baş soğan, 2 körpe havuç, 2 sap kereviz, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, isteğe göre 1 tutam kıyılmış merzenguş otu veya biberiye ya da fesleğen, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı Üstü kazınmış havucu ve soğanı rendelemeli ![]() ![]() ![]() Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş havuç ve soğanı koyup kabı ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() Bu süre sonunda işkembeyi katmalı ve bir sûre de bununla karıştırarak kavurmalı ![]() ![]() Vakit vakit karıştırılacak yemek iyice pişince bunu bir servis tabağına boşaltmalı ve yanında rendelenmiş peynir olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|