![]() |
Yürek Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürek TavaMalzemeler: 4 Koyun Yüreği (temizlenip, ince dilimlenmiş) 1/2 Su Bardağı Rafine Yağ 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Süslemesi: 2 Orta Boy Domates (ortadan ikiye kesilmiş) 4 Yeşil Sivribiber HAZIRLANIŞI : Yürek tavayı, tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle süsleyip, yanında garnitür olarak patates tavayla servis edebilirsiniz ![]() Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Yarım domatesleri ve yeşil sivri biberleri tavaya koyup her iki yanlarını da 2-3 dakika pişirdikten sonra bir maşayla tavadan alınız ![]() Yüreklerin her iki yanlarına tuz ve biberi serpip ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, yanlarında tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|