Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
zırbaç

Zırbaç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zırbaç



Malzemeler :

10 koyun ve keçi paçası

10 diş sarımsak

1 gr zerde

2 1/2 çorba kaşığı sirke

8 dövülmemiş karabiber






--------------------------------------------------------------------------------

Hazırlanışı :

Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün


Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın


Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın



NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.