Tavuk Ciğer Pate |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğer Patetavuk ciğeri pate nasıl yapılır - tavuk ciğeri pate tarifiMalzemeler: 250 gr tavuk ciğeri 2 adet yumurta Yarım su bardağı hazır çiğ krema 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı mercanköşk 1 tatlı kaşığı kekik 1 yemek kaşığı kanyak 2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber Yemeğin Tarifi: Tavuk ciğerlerini temizleyin Ciğerleri ezin Kekik, mercanköşk, baharat, yumurta, krema, kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın Karışımı, toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin, soğutun Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin alıntı |
|