![]() |
Söğüş Dil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Söğüş DilSöğüş Dil Tarifi - Söğüş Dil Nasıl Yapılır - Söğüş Dil Malzemeleri Söğüş Dil MALZEMELER (8 Kişilik) Süre: 2 Saat 30 dak * 1 adet tuzlanmış sığır dili,yaklaşık 2 kg * 1 soğan,kalın doğranmış * 2 havuç kalın dilimlenmiş * 1 defne yaprağı * 6 tane biber, çekilmemiş Söğüş Dil tarifi 1 – Dili büyük bir kaba koyup,üstünü soğuk suyla kaplayıp 12 saat geceden suda bırakın ![]() 2 – Dili süzüp,tartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – Dili tekrar tencereye koyun yeniden soğuk su koyup soğanı havucu,defne yaprağını ve tane karabiberleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() 4 – Dili dikkatlice büyük bir kaba aktarıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() 5 – Dili ters yüzüne çevirip,kıvırıp bir yuvarlak haline getirin ![]() ![]() ![]() 6 – Pişme suyundan kek kalıbının kenarlarına gelecek şekilde dilin üstüne dökün ![]() 7 – Dilin üstüne kalıbın içine sığacak şekilde dil yerinde dursun diye bir tabak koyun ![]() ![]() ![]() 8 – Dilin kenarlarından bir bıçak gezdirerek kalıptan ayrılmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() 9 – Soğuk dili yatay ince dilimler halinde kesin ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Sığır dilleri,diller içinde en lezzetlisidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİKKAT: Uzun pişirme süresinde dil çok hafif ateşte pişirilmelidir ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Dili yumuşak olana dak pişirmek çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|