Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dil, söğüş

Söğüş Dil

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğüş Dil



Söğüş Dil Tarifi - Söğüş Dil Nasıl Yapılır - Söğüş Dil Malzemeleri



Söğüş Dil


MALZEMELER (8 Kişilik) Süre: 2 Saat 30 dak


* 1 adet tuzlanmış sığır dili,yaklaşık 2 kg


* 1 soğan,kalın doğranmış


* 2 havuç kalın dilimlenmiş


* 1 defne yaprağı


* 6 tane biber, çekilmemiş





Söğüş Dil tarifi


1 – Dili büyük bir kaba koyup,üstünü soğuk suyla kaplayıp 12 saat geceden suda bırakın

2 – Dili süzüp,tartın500 gbaşına 30 dak pişirme süresi olacak şekilde pişirme süresini hesaplayınDili büyük bir tencereye koyup, üzerine örtecek kadar soğuk su ilave edinBir taşım kaynatınAteşi kısıp 5 dakhaşlayınSuyunu süzün

3 – Dili tekrar tencereye koyun yeniden soğuk su koyup soğanı havucu,defne yaprağını ve tane karabiberleri katınBir taşım kaynatınAğır ateşte hesapladığınız süre kadar pişirin (Aşçının önerisine bakın)

4 – Dili dikkatlice büyük bir kaba aktarıp soğumaya bırakın5 Soğumuş dili bir tahtanın üstüne koyup,yukardan başlayarak derisini keskin bir bıçakla yüzünKemiklerini ve kıkırdaklarını ayırın

5 – Dili ters yüzüne çevirip,kıvırıp bir yuvarlak haline getirinSonra o şekilde 18 cm’lik bir kek kalıbının içine yerleştirin

6 – Pişme suyundan kek kalıbının kenarlarına gelecek şekilde dilin üstüne dökün

7 – Dilin üstüne kalıbın içine sığacak şekilde dil yerinde dursun diye bir tabak koyun3 kgdan az olmamak üzere bir ağırlığı tabağın üstüne koyı kalıbı geceden buzdolabına kaldırın

8 – Dilin kenarlarından bir bıçak gezdirerek kalıptan ayrılmasını sağlayınSonra kalıbın altını sıcak suda birkaç saniye tutunKalıbın üstüne servis tabağını ters çevirip dil tabağa alın

9 – Soğuk dili yatay ince dilimler halinde kesin


ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ:

Sığır dilleri,diller içinde en lezzetlisidir 15 – 3 kgağırlığında ve büyüktürlerTaze olarak veya tuzlanmış satılırlarTuzlanmış dillerin tadı daha iyidir


DİKKAT:

Uzun pişirme süresinde dil çok hafif ateşte pişirilmelidirHarlı ateşte pişen et sert olur


AŞÇININ ÖNERİSİ:

Dili yumuşak olana dak pişirmek çok önemlidir Bunu anlamak için en güvenilir yöntem dilin kökündeki kemiklerin kolayca çıkabilmesidirEski zamanlarda etin bir kamışla doğranacak kadar yumuşak olması gerektiği söylenirdi Dilin istenilen biçimi kazanabilmesi için büyük ya da küçük bir kalıba konmaması gerekirDilin büyüklüğüne uygun bir kalıp ve iyi bastırılmış bir dil şık bir görünüm için dikkat edilmesi gereken vazgeçilmez İki öğedir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.