Paçalı Tirit 3 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paçalı Tirit 3Paçalı Tirit 32 Tarifi - Paçalı Tirit 3 Yapılışı - Paçalı Tirit 3 Malzemeleri Francala veya ekmeği tavada tereyağında yahut ateşte kızartmalıdır Lokma lokma kesip, tabaklara sıralamak Üzerlerine kemiksiz paçaları dizmeli ve tuzlu sıcak sade paça suyunu bolca gezdirmek ve tavada kızartılmış yağ (biberli ve bibersiz veya tarçınlı) paçaların üzerlerine dökmelidir Yahut kızartma etlerin domates salçası yağları da olur Bu suretle hazırlanan tiride ocak kenarında sıcaklığım muhafaza ettirmelidir Zira, sonradan ısıtılan tiridin lezzeti kısmen kaçar![]() |
|
|
|