Şişte Somon Ve Tavuk Ciğeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişte Somon Ve Tavuk Ciğerişişte tavuk ciğeri - tavuk ciğeri nasıl pişirilir - şişte somonlu tavuk ciğeriMalzemeler: 18 adet somon balığı 2 su tavuk suyu 2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış) Aldığı kadar zeytinyağı 1 su bardağı krema Aldığı kadar tuz Aldığı kadar karabiber 12 adet tavuk ciğeri Tarifi: Ciğerleri zeytinyağında 4-5 dakika çevirerek öldürün 6 tane şişe sırasıyla 3er balık, 2şer ciğer parçası geçirin Bu şişeleri birbirine geçiştirmeden bir fırın tepsisine yayın ve üzerine tuz, karabiber serpin![]() Bir küçük tencerede kıyılmış soğanlarla tavuk suyunu kaynatarak sıvıyı buharlaştırın ve sonra kremayı da ekleyerek 5 dakika daha kaynatın Bu sosu şişlerinizin üzerine dökün ve 150 derece ısıttığınız fırında 10 dakika pişirdikten sonra balıkları bir başka tabağa alarak sıcak kalacak şekilde bekletin ![]() O sırada tepside kalan sosu tencereye alın ve biraz daha pişirerek koyulaşmasını sağlayın Şişlerinizi bu koyu sosla örtüp servis yapın![]() Not: Somon Balıkları küp şeklinde kesilecektir alıntı |
|
|
|