Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paça, terbiyeli

Terbiyeli Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Paça



Malzemesi:
10 adet koyun ayağı,
4 adet yumurta ekmek,
2-3 diş sarmısak,
1 çay bardağı sirke veya 2 limon
tuz,
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Paçayı temizleyip pişirin Etlerini kemiklerinden ayırıp suyunu süzgeçten geçirin Ayırdığınız etleri de suya ilâve edin Ekmekleri arzu ederseniz kızartıp veya kızartmadan ufak parçalara doğrayıp servis tabağına veya birer kişilik yemek tabaklartna yerleştirin Paça suyundan 1-2 bardak alarak ekmekleri ıslatın Etleri de ekmeklerin üzerine yerleştirin Yumurta sarısını bir kaseye koyunSarımsakları dövüp yumurtaya katın Limon suyu veya sirkeyi katın Tuz ilâvesiyle hepsini iyice karıştırın Bir bardak paça suyu döküp sulandırın Kalan paça suyuna terbiyeyi koyup bir taşım kaynatıp ateşten alın Ekmek ve etlerin üzerine terbiyeli paça suyunu dökün Bir tavada yağı eritip içine kırmızı biber koyup tabaklara eşit miktarda dökün ve sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.