Kokoreç Meraklıları İçin Özel Tarif |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kokoreç Meraklıları İçin Özel TarifMalzemeler 1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ Yemeğin Tarifi Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz Izgaranızı yakıp ısıtınız Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis edinizÜzerine bol kimyon ve karabiber arzu edilen baharat koyun alıntı |
|