Kokoreç Meraklıları İçin Özel Tarif |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kokoreç Meraklıları İçin Özel Tarif![]() Malzemeler 1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ Yemeğin Tarifi Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır ![]() Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız![]() Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz ![]() Izgaranızı yakıp ısıtınız Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz Üzerine bol kimyon ve karabiber arzu edilen baharat koyun ![]() alıntı |
|
|
|