Tiritli Paça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiritli PaçaTiritli paça tarifi - Tiritli paçanın yapılışı - Tiritli paça nasıl yapılır Malzemeler: Kuzu paçası 10 adet Çavdar ekmeği (10 adet dilim) Sarımsak (1 baş+2 diş) Sirke (1 kahve fincanı) 40 gr ![]() Limon suyu (2 kahve fincanı) 40 gr ![]() Bitkisel yağ (2 kahve fincanı) 45 gr ![]() Un (1 kahve fincanı) 30 gr ![]() Kuru soğan ( orta boy 1 adet) 65 gr ![]() Havuç (orta boy 1 adet) 100 gr ![]() Defne yaprağı 1 adet Tereyağı (1,5 çorba kaşığı) 85 gr ![]() Eski kaşar peyniri (100 gr )Kırmızı pul biber, kara biber, tuz (1'er çay kaşığı) 10'ar gram Maydanoz ¼ demet Yapılışı: Paçaları yıkayın, çelik tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar içme suyu ile kapayın 5 dakika kaynatın, süzgeçten geçirin ve ayrı bir kaba alıp suyunu dökün![]() Başka bir çelik tencereye sirke, limon suyunun yarısını, havuç, soğan, sarımsak ve süzgeçten geçmiş paçaları yerleştirin Üstünü 4 parmak geçene kadar içme suyu ekleyin ve 2 saat yavaş ateşte kaynatın![]() Pişmiş paçaların etlerini kemiklerinden ayırarak dağıtmadan kapta sıralayın ve üzerlerini kapatacak kadar kaynamış paça suyu ekleyin ![]() Başka çelik tencereye bitkisel yağı dökün ve orta ısıda ateşte 2 dakika karıştırın Aynı kaba paça suyunun geri kalanını, limon suyunun diğer yarısını ve tuzu ilave ederek koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın![]() Dilimlenmiş çavdar ekmeklerini kızartın Tabağa, 2 çavdar dilimi üstüne 2 'şer adet paça yerleştirin ve koyulaşmış paça suyu karışımı ile üzerlerini örtün![]() Ekmekli paçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyinceye kadar salamanderde tutun ![]() Bu arada teflon tavada tereyağını eritin İnce doğranmış 2 diş sarımsak, pul biber, karabiber ve iyice doğranmış maydanozu ekleyerek 2 dakika karıştırın![]() Salamanderde ısıtılmış paçaların üstüne yağlı karışımı dolaştırıp servis yapın
|
|
|
|