Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
danadili, jöleli

Jöleli Danadili

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Danadili



dana dili nasıl pişirilir - dana dili pişirme tarifiMalzemeler:


2 adet danadili,

1 çay kaşığı tane karabiber,

yarım demet maydanoz,

2 dal kereviz,

2 adet orta boy kuru soğan,

5 adet kornişon salatalık turşusu,

2 adet katı pişmiş yumurta,

2 adet haşlanmış havuç

yeterince tuz

Hazırlanışı:


Danadili kazınarak iyice yıkanır Dörde bölünmüş kuru soğan, kıyılmış maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır Düdük sesinden sonra 30-35 dakika daha pişirilir Soğuyunca dil soyulup temizlenerek küçük parçalara ayrılır Dilin suyu süzülür Turşu, yumurta ve havuç küçük küçük doğranır Etle karıştırılır Buna et suyu ilâve edilir Kalıp ıslatıldıktan sonra hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında 3-4 saat kadar donması için bekletilir Kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır Rus salatası ile süslenerek servise sunulur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.