Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, kestaneli, pate

Kestaneli Ciğer Pate

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Ciğer Pate



Kestaneli Ciğer Pate Tarifi - Kestaneli Ciğer Pate Yapılışı - Kestaneli Ciğer Pate Nasıl Yapılır - Banvit Kestaneli Ciğer Pate




İçindekiler:

300 gr Piliç Ciğer

400 ml süt

200 gr kestane

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Bir tutam biberiye

2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

4 diş sarmısak (ince kıyılmış)

600 gr tereyağı

2 çorba kaşığı kekik (taze, yapraklanmış)

200 ml brendi

2 yaprak adaçayı

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)


Ciğerleri temiz su çıkıncaya kadar, birkaç kez suda bekletip, süzün Üzerlerine sütü ilave edin ve en az 30 dak bekletip, tekrar süzün Kağıt havlu ile hafifçe kurulayın Varsa üzerlerindeki veya kenarlarındaki zarları keskin bir bıçakla temizleyin

Kestanelerin üzerlerini keskin bir bıçakla çizin Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip, her tarafını yağlayın Yağlanmış bir fırın tepsisine koyup, üzerlerine biberiye yapraklarını serpin Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 - 15 dak pişirip, kabuklarını temizleyin

Bir çorba kaşığı zeytinyağı ısıtın Soğan ve sarmısak katın Karıştırarak, orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin

Tereyağını orta ateşte ısıtın Ateşi kısın, üzerinde oluşan köpük ve ayranları alıp, tereyağı berraklaşıncaya kadar ve yanmamasına dikkat ederek ısıtın

Yağsız tavada kalan zeytinyağı ısıtın Ciğerleri ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte ve hafifçe karıştırarak, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 2-3 dak pişirin Brendiyi ekleyip, hafifçe karıştırarak birkaç saniye daha pişirin Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin

Tereyağının 3/4`ünü ilave edip, ciğerlere yedirinceye kadar tekrar robottan geçirin Tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın Servis kabına boşaltıp, üzerine kestaneleri yerleştirin Soğuyuncaya kadar dinlendirin

Kalan tereyağını ısıtın Adaçaylarını ilave edin ve hafif kıtırlaşıncaya kadar ısıtıp, ciğer patenin üzerine gezdirin

Tost melba veya kızarmış küçük ekmek dilimleriyle beraber servis yapın


Not: Arzu ederseniz üzerine yerleştirtiğiniz kestaneleri ciğerlerle beraber robottan geçirip, patenin içinde de kullanabilirsiniz Ciğer pateyi bir gün önceden hazırlayabilir, servis öncesi adaçaylı tereyağını hazırlayıp, servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.