![]() |
Kestaneli Ciğer Pate |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Ciğer PateKestaneli Ciğer Pate Tarifi - Kestaneli Ciğer Pate Yapılışı - Kestaneli Ciğer Pate Nasıl Yapılır - Banvit Kestaneli Ciğer Pate ![]() İçindekiler: 300 gr Piliç Ciğer 400 ml süt 200 gr kestane 4 çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam biberiye 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 4 diş sarmısak (ince kıyılmış) 600 gr tereyağı 2 çorba kaşığı kekik (taze, yapraklanmış) 200 ml brendi 2 yaprak adaçayı Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Ciğerleri temiz su çıkıncaya kadar, birkaç kez suda bekletip, süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kestanelerin üzerlerini keskin bir bıçakla çizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir çorba kaşığı zeytinyağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını orta ateşte ısıtın ![]() ![]() Yağsız tavada kalan zeytinyağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağının 3/4`ünü ilave edip, ciğerlere yedirinceye kadar tekrar robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağını ısıtın ![]() ![]() Tost melba veya kızarmış küçük ekmek dilimleriyle beraber servis yapın ![]() Not: Arzu ederseniz üzerine yerleştirtiğiniz kestaneleri ciğerlerle beraber robottan geçirip, patenin içinde de kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|