Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, kavurması

Ciğer Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurması



Ciğer Kavurması – Ciğer Kavurması Malzemeleri – Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır – Sakatat Yemekleri





Malzemeler: (Üç Kişilik)


300 gram Karaciğer,

2 adet Domates,

2 adet Biber,

1-3 adet Soğan,

1 adet Sarımsak,

1 kaşık salça,

Sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik (biberiye)´

Yapılışı:

1) İnce doğranmış soğan, sarımsak küp şeklinde doğranmış biberler ve salça kızgın yağda şeffaflaşana kadar kavrulur

2) Zarı soyulup küp şeklinde doğranmış ciğer ilave edilip biraz daha kavrulur (Ciğer, önce haşlanıp ince ince doğrandıktan sonra da kavrulabilir)

3) Üzerine ufak parçalar halinde doğranmış domatesler sonra tuz, kekik ve karabiber eklenir

4) Domatesler yumuşayıncaya ve ciğerler suyunu çekinceye kadar (6-7 dakika) ağzı kapalı pişirilir


Yanında bol maydanozlu ve sumaklı soğan salatası tavsiye olunur

Fazilet Takvimi 2011

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.