Ciğer Kavurması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasıCiğer Kavurması – Ciğer Kavurması Malzemeleri – Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır – Sakatat Yemekleri Malzemeler: (Üç Kişilik) 300 gram Karaciğer, 2 adet Domates, 2 adet Biber, 1-3 adet Soğan, 1 adet Sarımsak, 1 kaşık salça, Sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik (biberiye)´ Yapılışı: 1) İnce doğranmış soğan, sarımsak küp şeklinde doğranmış biberler ve salça kızgın yağda şeffaflaşana kadar kavrulur 2) Zarı soyulup küp şeklinde doğranmış ciğer ilave edilip biraz daha kavrulur (Ciğer, önce haşlanıp ince ince doğrandıktan sonra da kavrulabilir) 3) Üzerine ufak parçalar halinde doğranmış domatesler sonra tuz, kekik ve karabiber eklenir 4) Domatesler yumuşayıncaya ve ciğerler suyunu çekinceye kadar (6-7 dakika) ağzı kapalı pişirilir Yanında bol maydanozlu ve sumaklı soğan salatası tavsiye olunur Fazilet Takvimi 2011 |
|