![]() |
Ciğer Kavurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer KavurmasıCiğer Kavurması – Ciğer Kavurması Malzemeleri – Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır – Sakatat Yemekleri Malzemeler: (Üç Kişilik) 300 gram Karaciğer, 2 adet Domates, 2 adet Biber, 1-3 adet Soğan, 1 adet Sarımsak, 1 kaşık salça, Sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik (biberiye)´ Yapılışı: 1) İnce doğranmış soğan, sarımsak küp şeklinde doğranmış biberler ve salça kızgın yağda şeffaflaşana kadar kavrulur ![]() 2) Zarı soyulup küp şeklinde doğranmış ciğer ilave edilip biraz daha kavrulur ![]() ![]() 3) Üzerine ufak parçalar halinde doğranmış domatesler sonra tuz, kekik ve karabiber eklenir ![]() 4) Domatesler yumuşayıncaya ve ciğerler suyunu çekinceye kadar (6-7 dakika) ağzı kapalı pişirilir ![]() Yanında bol maydanozlu ve sumaklı soğan salatası tavsiye olunur ![]() Fazilet Takvimi 2011 |
![]() |
![]() |
|