İşkembe Yahnisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembe Yahnisiİşkembe Yahnisi tarifi - İşkembe Yahnisi malzemeleri MALZEMELER * 1 kg koyun işkembesi * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 orta boy soğan * 4 diş sarmısak * 1 küçük boy kereviz * 1 büyük havuç * 2 defne yaprağı * 2 çorba kaşığı domates salçası * ½ büyük bardak beyaz şarap Koyun işkembelerini bir kaç su çok güzel yıkayıp yarım avuç büyüklüğünde doğrayınız ve içinde 1,5 litre su bulunan düdüklü tencerede 45 dakika haşlayınız Soğanı ve sarmısakları ince çintiniz kereviz ve havucu kibrit çöpü gibi doğrayınız Bu sebzeleri zeytinyağında defne yaprakları ile 5 dakika kadar sote ediniz Bundan sonra domates salçasını ve şarabı da ilave ederek bir miktar daha kavurduktan sonra pişmiş işkembeleri de katınız Sonuç olarak 1,5 bardak işkembeyi haşladığımız sudan katınız ve sebzeler pişene kadar ateşte tutunuz |
|