![]() |
Tavuk Ciğeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk CiğeriTavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir - Tavuk Ciğer Tarifi - Mantarlı Ciğer - Ciğer Sotesi - Tavuk Ciğeri Sote - Ciğer Sote YapılışıMalzemeler 250 gram tavuk ciğeri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 6 sap taze soğan 3 diş sarmısak 2 orta boy domates 3 sivri biber 150 gram kültür mantarı ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı kekik ½ çay kaşığı pul biber ¼ demet maydanoz tuz Hazırlanışı Tavuk ciğerlerini 3-4 cm büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Sivri biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın, ince halkalar şeklinde kesin ![]() ![]() Zeytinyağını kızdırın, tavuk ciğerlerini tavaya atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşık ile zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edin ![]() Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, beş dakika kadar hepsini birlikte pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|