![]() |
Şırdan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şırdan Dolmasıhttp://i34 ![]() ![]() ![]() Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir ![]() ![]() Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır ![]() Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir ![]() ![]() ![]() GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr ![]() Yarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır ![]() temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır ![]() YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır ![]() ![]() Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur ![]() ![]() ![]() harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir ![]() ![]() VALLA SÜPER BİR TATA ADANAYA GELENLERE TAVSİYE EDERİM ![]() |
![]() |
![]() |
|