Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böbrek, salçalı, sote

Salçalı Böbrek Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Böbrek Sote



Salçalı Böbrek Sote Tarifi - Salçalı Böbrek Sote Yapılışı - Böbrek Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları

1 sığır böbreği ya da 2 dana böbreği

40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

SALÇASI:

20 gram tereyağı ya da margarin (1 çorba kaşığı)

12 gram un

1 bardat et suyu

1/2 demet maydanoz

30 gram tereyağı (1/2 çorba kaşığı)


1 Üstünün zarı soyulmuş, ortasındaki yağı çıkarılmış küçükçe bir sığır ya da 2 adet dana böbreğini aşağı yukarı yarım santim inceliğinde ve iki - iki buçuk santim uzunluğunda küçük parçalara doğradıktan sonra bunları, kaynamakta olan suya atıp hemen çıkararak ancak 1 dakika haşlamalı ve iyice kurulamahdır (Böbreklerin olanağınca taze olmaları gerekir Zarları güçlükle ayıklanan böbrekler bayat demektir Sonra, teze olmak şartiyle dana böbrekleri haşlamadan da sote edilebilir Fakat sığır böbreklerinin kesinlikle haşlanmak zorunluluğu vardır Aksi halde, özellikle sığır böbreklerinden olan hafif amonyak kokusu giderilemez)


2 Sonra, kurulamış olduğumuz böbreklere; 1 silme kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek iyice bir karıştırmalı, sonra bunları, içinde iyice kızdırılmış 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı olan tavaya atarak, arada bir karıştırarak böbreklerin renkleri hafifçe dönünceye kadar aşağı yukarı 2 - 3 dakika sote etmeli, sonra da böbrekleri bir delikli kepçe ile tavadan, ılıkça bir tabağa almalı, bir tarafa bırakmalıdır


3 Bundan sonra bir kuşaneye; 1 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile bir çeyrek kahve fincanı da un koyarak, un pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra buna; üstünün yağı alınmış sıcak halde 1 bardak et suyu ilâve ederek ve daima karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirmeli, sonra da bu salçaya; azar azar ve daima karıştırmak suretiyle bir buçuk çorba kaşığı tereyağı yedirdikten sonra, sote olmuş böbrekleri ve bir çeyrek demet de kıyılmış maydanozu ilâve etmeli ve iyice bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve böbrekleri kesinlikle kaynatmadan gayet hafif ateşte 2 dakika daha pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.