![]() |
İtalyan Usulü Kuzu Ciğeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Kuzu Ciğerikuzu ciğeri nasıl pişirilir - fırında ciğer - mantarlı ciğer MALZEMELER 750 gr Kuzu Ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 cm boyunda kesilmiş) 125 gr Margarin (8 çorba kaşığı) 2 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 6 Taze Soğan (ince kıyılmış) 125 gr Mantar (yıkanıp dilimlenmiş) 500 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1 Tatlı Kaşığı Sirke 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kekik 1 Defne Yaprağı 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) YAPILIŞ TARİFİ İtalyan usulü ciğer besleyici olduğu kadar, yapılması da kolay bir yemektir ![]() Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) margarini koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ekleyerek 3-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() Mantarlanı da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alınız ![]() Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz ![]() defasında birkaç ciğer dilimini yağda çevirerek bütün dilimleri 3-5'er dakika, her tarafları pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() delikli düz kepçe ile güvece alınız ![]() Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada karıştırarak kaynatınız ![]() maydanozu ekleyip karıştırarak, bir dakika daha pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alarak karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz ![]() Hepsini güveçte iyice kanıştırıp fırına sürerek 30 dakika, ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Güveci fırından alıp, defne yaprağını çıkarıp atarak hemen servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|