Hindi Ciğeri Tarifi - Hindi Ciğeri Nasıl Yapılır - Hindi Ciğeri Malzemeleri
HİNDİ CİĞERİ
500 gr hindi ciğerini yıkayın ve 1 gece süte yatırın Mutfak havlusu ile kurulayıp parçalara kesin 500 gr tereyağını tencereye koyup eritin 250 ml kremşantiyi ilave edin Ciğeri mikserin kesici ucuyla ufalayıp ezerek süzgeçten geçirin 1 tatlı kaşığı kekik, I yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 2 adet yumurtayı ciğer ezmesine katın ve mikserle kanştırın Yavaş yavaş kremşantili tereyağını ilave edin Tuz ve karabiber ilave edin 1 litrelik bir kalıba boşaltın ve kapağını kapatın Derin bir fırın tepsisini 15Ö' C ısıtılmış fırının en alt rafına koyup, içine 4-5 cm yüksekliğinde sıcak su doldurun Kalıbı tepsiye oturtun 40-45 dakika pişirin Fırını söndürüp parfeyi 10 dakika dinlendirin Benmariden çıkartıp bir gece boyunca soğumaya bırakın Yemek kaşığını sıcak suya batırıp ciğer parfesinden porsiyon başına 2 kaşık alarak ve nane yapraklarıyla süsleyip baget ekmekle servis yapabilirsiniz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.