Hindi Ciğeri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi CiğeriHindi Ciğeri Tarifi - Hindi Ciğeri Nasıl Yapılır - Hindi Ciğeri Malzemeleri HİNDİ CİĞERİ 500 gr hindi ciğerini yıkayın ve 1 gece süte yatırın Mutfak havlusu ile kurulayıp parçalara kesin 500 gr tereyağını tencereye koyup eritin 250 ml kremşantiyi ilave edin Ciğeri mikserin kesici ucuyla ufalayıp ezerek süzgeçten geçirin 1 tatlı kaşığı kekik, I yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 2 adet yumurtayı ciğer ezmesine katın ve mikserle kanştırın Yavaş yavaş kremşantili tereyağını ilave edin Tuz ve karabiber ilave edin 1 litrelik bir kalıba boşaltın ve kapağını kapatın Derin bir fırın tepsisini 15Ö' C ısıtılmış fırının en alt rafına koyup, içine 4-5 cm yüksekliğinde sıcak su doldurun Kalıbı tepsiye oturtun 40-45 dakika pişirin Fırını söndürüp parfeyi 10 dakika dinlendirin Benmariden çıkartıp bir gece boyunca soğumaya bırakın Yemek kaşığını sıcak suya batırıp ciğer parfesinden porsiyon başına 2 kaşık alarak ve nane yapraklarıyla süsleyip baget ekmekle servis yapabilirsiniz |
|