Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dili, salçalı, sığır

Salçalı Sığır Dili

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Sığır Dili



Salçalı Sığır Dili Tarifi - Salçalı Sığır Dili Nasıl Yapılır - Salçalı Sığır Dili Malzemeleri


Kullanılacak malzeme (6 kişilik):

1 sığır dili (1 kilo 200 gr'lık),

1 çorba kaşığı margarin,

50 gr dilimlenmiş kuyruk yağı,

50 gr kornişon,

1 çorba kaşığı kapari,

20 baş arpacık soğanı,

2 havuç,

2 sap kereviz yaprağı,

1 demet maydanoz,

1 defneyaprağı,

1 çorba kaşığı un,

1/2 su bardağı zeytinyağı,

yeteri kadar et suyu,

tuz, karabiber


Yapılışı: Dilin üstü iyice kazınıp bol suda yıkandıktan sonra büyük bir güvecin içine konur 2,5 lt tuzlu su ve üstü kazınmış havuç temizlenip yıkanmış yarım demet maydanoz, 1 sap kereviz yaprağı ve 1 baş arpacık soğanı katılıp kuvvetli ateşte kapağı yarı kapalı pişmeye bırakılır Su kaynadıktan sonra dil 45-60 dakika kadar haşlanır Dil, haşlanma süresi sonunda bir kevgirle güveçten çıkarılır ve bir kenarda ılıtılır Dil elle tutulabilecek kadar soğuyunca keskin ve ince bir bıçakla derisi yüzülüp atılır, yağlı bölümleri temizlenir, incecik dilimlenmiş kuyruk yağına sarılır Kalan havucun üstü kazındıktan sonra, iki soğanla birlikte rendelenip genişçe bir güvecin içine konur Kereviz yaprağı ile maydanoz da ince ince doğranıp ilave edildikten sonra 1 kaşık zeytinyağı ile margarinin yarısı katılır ve kuvvetli ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Sebzelerin renkleri dönmeye başlayınca defneyaprağı katılıp kuyruk yağına sarılı dil güvecin ortasına yerleştirilir Ara ara çevrilerek dilin her tarafı nar gibi kızartılır Dil iyice kızarınca, bir bardak dilin haşlandığı et suyundan katılır, güveç orta ısılı fırına sürülür, 2-2,5 saat kadar tutulur (dil fırındayken gerektikçe et suyundan ilave edilebilir) Dil fırında pişerken diğer tarafta salçası hazırlanmaya başlanır Bunun için önce kalan soğanlar ayıklanır ve başka bir güvece bütün olarak atılır Kalan margarin ve zeytinyağı da konduktan sonra kuvvetli ateşe oturtulur Tahta bir kaşıkla karıştırılarak soğanlar kavrulur, tuz ve biber serpilir Karıştırmaya ara vermeden un azar azar serpilerek yağa yedirildikten sonra, karıştırmayı sürdürerek, 1/2 litre kaynar et suyu azar azar ilave edilir Güvece kıyılmış kapari ve yuvarlak yuvarlak kornişonlar da atıldıktan sonra kapağı kapatılır, içindekiler ilik gibi oluncaya kadar pişirilir Dil pişince fırından alınır Kaynamakta olan salça dilin güvecine boşaltılır ve servis yapılır İstenilirse salça katılmadan önce dil dilimlenebilir Böylece servis daha kolay olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.