Floransa Usulü İşkembe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Floransa Usulü İşkembeFloransa Usulü İşkembe Tarifi - Floransa Usulü İşkembe Nasıl Yapılır - Floransa Usulü İşkembe Malzemeleri Floransa Usulü İşkembe Malzeme: 1 kg önceden pişirilmiş işkembe150 g zeytinyağı (veya ayçiçek ya da mısırözü yağı)1 soğan 2 havuç 1 kereviz 500 g olgun domates1/2 litre et suyu 1 yaprak fesleğen 3 çorba kaşığı çekilmiş kaşer peyniri Tane karabiber,Tuz Hazırlanması: Soğan, kereviz, havuç ve fesleğen yaprağını birlikte dilip toprak bir kapta zeytinyağı ile kavurun Bunlara ince kesilmiş işkembeleri katıp, karıştırarak 15 dakika kadar pişirin![]() Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız domatesleri ince ince keserek işkembeye ekleyin ve yavaş yavaş pişmeğe bırakın Tuz ve henüz çekilmiş karabiber ekip azar azar kaynar et suyu ekleyin Arada bir karıştırarak 1 5 saat kadar pişirin Ateşten indirmeden önce çekilmiş kaşer peyniri koyup iyice karıştırın ve sıcak bir tabağa boşaltıp servis yapın |
|
|
|