Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başı, çullama, kuzu

Kuzu Başı Çullama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Başı Çullama



Kuzu Başı Çullama Tarifi - Kuzu Başı Çullama Nasıl Yapılır - Kuzu Başı Çullama Malzemeleri



Kuzu Başı Çullama


4 kişilik

3 adet yufka

1 kuzu başı

Birkaç çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2-3 diş sarmısak


Kuzu başını yeterince su ilave ederek haşlayın Bir kenara koyun

Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirin Tepsiyi fırına verip, üstleri iyice pembeleşene dek kızartın

Kızaran yufkaların üzerine kemiklerinden ayrılmış ve küçültülerek doğranmış kuzu başı etlerini, beynini ve dilini yerleştirin

Kalan haşlama kelle suyuna sarımsakları döverek ilave edin Bu suyu süzgeçten geçirin ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.