![]() |
Tavuk Ciğeri İle Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Ciğeri İle Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilirtavuk ciğeri nasıl pişirilir - arnavut ciğeri nasıl yapılır - arnavut ciğeri için garnitürYumuşak ve lezzetli bir ciğer için: - Ciğer eğer tavuk ciğeri değil ise mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmeli ![]() - Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli ![]() - Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli ![]() ![]() - Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber eklenmeli biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde gezdirilmeli ![]() Malzemeler: Ciğer için: 500 gr ![]() Sıvıyağ (kızartma için) 2 su badrağı un,tuz Garnitür: 2 adet orta boy patates Sıvıyağ 2 ortaboy soğan Maydanoz, tuz Yapılışı: Garnitürler : Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun ![]() ![]() Patatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() Ciğer: 1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın ![]() 2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın ![]() ![]() 3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın ![]() 4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın ![]() ![]() ![]() 5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın ![]() 6- Soğan ile birlikte servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|