![]() |
Yürekli Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürekli GüveçYürekli Güveç Tarifi - Yürekli Güveç Nasıl Yapılır - Yürekli Güveç Malzemeleri MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 2 Saat 15 dak * 4 kuzu yüreği,toplam 750 gr * 25 gr margarin veya tereyağı * 1 büyük havuç,küçük eşit parçalara bölünmüş * 2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş * 1/2 yeşil veya kırmızı biber,küp halinde kesilmiş * 1 büyük soğan,doğranmış * 300 ml sıcak tavuk suyu * 1 defne yaprağı * Tuz ve karabiber * 2 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı domates salçası * Yeşil veya kırmızı biber halkaları,süslemek için Yürekli Güveç Tarifi 1 – Yürekleri kurulayıp 1 cm ![]() ![]() Margarini orta boy bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 2 – Tavuk suyunu,defne yaprağını,tuz ve biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın ![]() ![]() ![]() 4 – Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın ![]() Yürekli Güveç tarifi Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın ![]() BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?:Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir |
![]() |
![]() |
|