Fasulyeli Böbrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli BöbrekFasulyeli Böbrek Nasıl Pişirilir - Fasulyeli Böbrek Tarifi MALZEMELER 3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış) 6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış) 2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Kuru Fesleğen (istenirse) 1/2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) YAPILIŞ TARİFİ Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir ![]() Bir tencerede tereyağı eritiniz Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız Ateşi kısıp böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz![]() kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşaya kadar kaynatınız![]() Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız ![]() Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz ![]() alıntı |
|
|
|