![]() |
Ciğer Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer KızartmasıCiğer Kızartması tarifi - karaciğer kızartması tarifi Malzemeler 750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı un 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 arpacık soğanı (kıyılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 200 gr (1 su bardağı) et suyu Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz ![]() Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz ![]() Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız ![]() ![]() ![]() Et suyunu tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız ![]() Tavayı ateşten alınız ![]() ![]() Not: Ciğer kızartması, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|