![]() |
Beyin Haşlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin HaşlamasıBeyin Haşlama tarifi - Beyin Haşlaması nasıl yapılır - beyin nasıl haşlanır Malzemeler 6 koyun beyni 200 gram domates (2 büyük) 6 bardak et suyu 400 gram sarı patates (3 büyük) 100 gram soğan (2 çok küçük) 200 gram havuç (3 küçük) 1/2 demet maydanoz 100 gram iç bezelye Tuz 1 Bir tencereye; 6 bardak et ya da tavuk suyu, 1 çorba kaşığı tuz, 100 gram iç bezelye, kazınmış, ortalarından ikiye bölünmüş ve yarımşar parmak uzunluğunda parçalara doğranmiş 3 küçükçe havuç ile soyulmuş, dörde bölünmüş 2 çok küçük de soğan koyduktan sonra, tencerenin kapağı kapatılmış olarak ateşe oturtmalı ve kaynamaya bırakmalıdır ![]() ![]() 2 Kaynayınca, bunlara; soyulmuş, dört yâ da sekize bölünmüş 3 büyük sarı patates, yine soyulmuş ve dörde bölünmüş 2 küçük domates ile, akmakta olan bir musluk altına tutmak suretiyle ince zarları ayıklanmış 6 adet de koyun beyni ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, üstüne kıyılmış yarım demet maydanoz ilâve ettikten sonra, haşlamayı kâseye almalı ve yanında dilimlere kesilmiş limon olduğu halde servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|