Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dalak, dolması, yapılır

Dalak Dolması Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalak Dolması Nasıl Yapılır



dalak nasıl pişirilir - dalak dolması tarifi - dalak pişirmenin püf noktalarıGereçler:


7 kuzu dalağı (kesilmemiş, delinmemiş)

1,5 demet dereotu

1 demet maydanoz

2,5 su bardağı pirinç

3 yumurta tuz

kimyon

karabiber

zeytinyağ


Yapılışı:


Dalakları yıkıyoruz Dalağın kalın kenarında bir delik vardır Oradan dalağı delip yırtmadan parmağımızı sokup içini gevşetiyoruz Delik biraz açılacak tabi Bir tarafta pirinci yıkadıktan sonra çok ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile karıştırıp çok bol kimyon, isteğe göre karabiber (acı istiyorsanız biraz kırmızı pul biler)ve tuzu ekleyerek dolma içi şeklinde karıştırıyoruz Biraz zeytinyağı katabilirsiniz Bu içi, yine elimizle ve parmağımızla ittirerek dalağın içine dolduruyoruz Dalak şişmeye başlarken dolmuş sayılır, çünki kaynayınca içindeki pirinç şiyecektir Çok doldurmayınız Doldurduğunuz dalakların deliğini açılmaması için kürdanla tutturuyoruz Başka delik varsa onu da ayni işleme tadibi tutuyoruz Bir tenecerede az tuzlu su koyup, dalakları da içine koyarak kaynatmaya başlıyoruz Dalaklar şişecektir Yaklaşık 45 dakikata pişer Piştiği dışarıya prinç atmasıyla ve hatta patlama eğilimi göstermesiyle anlaşılır Dalakları çıkartıp soğumaya terkediyoruz İyice soğuması kesme kolaylığı sağlar Soğuyan dalakları baş parmağımızın kalınlığında halka halka kesiyoruz Dağılmamaları için bıçak çok keskin olmalı Bir teflon tafava zeytinyağı (içine bir fincan ayçiçek yağı koyarak) kızdırıyoruz Üç yumurtanın sarısını çırpıyoruz Dalak halkalarını yumurtaya azcık bulayıp, kızgın yağda bir veya iki dakika alt üst ederek pişiriyoruz (çok piştiği taktirde pirinçler sertleşecektir) Çıkararak sıcak sıcak servis yapıyoruz


Servis Önerileri:

Sıcak sıcak servis yapılmalıdır Ara sıcak olarak değerlendirilebilir ve iyi bir rakı mezesidir


Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):

Unutulmuş bir Rumeli mezesidir Kimyon ve dereotunun bir hayli fazla konulması gerekir Beğendiğiniz lezzeti bir kaç kez deneyerek bulabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.