![]() |
Kremalı Uykuluk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı UykulukKremalı Uykuluk Tarifi - Kremalı Uykuluk Yapılışı - Kremalı Uykuluk Nasıl Yapılır - Kremalı Uykuluk Malzemeleri MALZEMELER 1 kg Uykuluk (suda bir taşım kaynatılıp, süzülerek kurulanmış) 120 gr (8 çorba kaşığı) Tereyağ 1 Küçük Havuç (kazınıp, küçük küpler halinde doğranmış) 1 Küçük Soğan (doğranmış) 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 1/4 Su Bardağı Et Suyu 3 Çorba Kaşığı Un 250 gr (1 su bardağı) Krema 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Baharat Torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Fiske Kekik 1 Defne Yaprağı YAPILIŞ TARİFİ Büyük bir tavada tereyağın yarısını (4 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca havuç, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 10-15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Uykulukları ekleyip, sebzelerle karıştırınız ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Ateşi yükselterek, tavadaki sos 1/2 su bardağı kalıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp bir kenara bırakarak, uykulukların sos içinde soğumasını bekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka orta boy tencerede, kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı azar azar, tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, sos tahta kaşığın sırtına yapışacak kıvama gelinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() Uykulukları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstüne sosu boşaltınız ![]() Kıyılmış maydanozu serpiştirip, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|