![]() |
Tavuk Ciğerli Sığır Bifteği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Ciğerli Sığır BifteğiTavuk Ciğerli Sığır Bifteği Tarifi - Tavuk Ciğerli Sığır Bifteği Nasıl Yapılır - Tavuk Ciğerli Sığır Bifteği Malzemeleri 4 sığır bifteği (kalın dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 6 taze soğan (ince kıyılmış) 175 gr tavuk ciğeri (haşlanmış ve ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı adaçayı 1 çorba kaşığı krema 4 dilim ekmek (biftek büyüklüğünde kesilip, kızartılmış ve sıcak olarak saklanmış) Keskin bir bıçakla biftekleri enlemesine keserek birer cep yapınız ![]() ![]() Küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk ciğerli karışımı, tavadan delikli kepçeyle bir süzgece çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün biftekleri alacak büyüklükte bir tavada, kalan 3 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Biftekleri tavadan alarak her birini birer kızarmış ekmek diliminin üstüne yerleştirip, kürdanları çıkarıp atınız ![]() Kızarmış ekmeklerin üstündeki biftekleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, biraz yeşillikle süsleyerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|