![]() |
Yürek Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürek TavaYürek Tava Tarifi - Yürek Tava Yapılışı - Yürek Tava Nasıl Yapılır - Yürek Tava Malzemeleri 4 adet koyun yüreği yarım su bardağı sıvıyağ 4 adet domates 4 adet biber 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber ve 1 tatlı kaşığı tuz malzeme listesinden sonra yürekleri temizleyerek işlemlere başlayalım biliyorsunuz üst kısmında yağ oluyor önce bu yağları temizleyelim sinir kısmını da kesip atabiliriz şimdi yüreği önce ortadan ikiye kesiyoruz sonra fleto biçiminde enine kesiyoruz böylelikle daha kolay kızarır yürek bildiğiniz gibi kaslı bir sakatattır bu yüzden sert olur, o yüzden inceltmemizde fayda var yüreklerden sonra, domateslerimizi ortadan keselim biberlerin de sadece sap kısımlarını keserek kızartmaya hazırladık tavayı ateşe yerleştirdik, yağımızı tavaya bırakıyoruz biraz ısınmasını bekliyoruz çok fazla ısınmayacak yüreklerimizi bırakıyoruz kızaranları çeviriyoruz şimdi tam pişmeden tuzu ve toz biberi ekersek daha lezzetli olur tuzdan sonra tatlı toz biberi ekelim diğer yüzüne de ekelim bu yüze de tuz ve toz biber serpeceğiz artık bir kaç dakika sonra tavadan alacağız artık kızaran yürekleri tabağa alıyoruz sıcak kalması için de üzerine hemen bir tabak kapatacağız aynı yağa yarım kestiğimiz domatesleri bırakıyoruz ve şöyle hafif kızaracak biberler de aynı şekilde şöyle bir renk alacak kadar biberler güzel renk aldı çeviriyoruz domatesler de yeteri kadar kızardı, onları da çeviriyoruz |
![]() |
![]() |
|