Yılların Deneyimi Konuşuyor |
|
|
#1 |
|
Ergenekon
|
Yılların Deneyimi Konuşuyor1 hayat arkadaşınız üzerinde olumlu bir şekilde konuşun![]() sürekli onun yaptığı hatalardan bahsetmek ilişki için bir zehirdir ![]() 2 dinlemek için kendinize zaman tanıyın hayat arkadaşınız konuştuğuzaman sözünü kesmeyin,söylemek istediklerini sonuna kadar dinleyin ![]() 3 konuştuğunuz zaman açık bir şekilde'ben'ifade şeklini kullanın![]() örneğin;'ben kendimi iyi hissetmiyorum,(eğer sen ![]() ![]() ![]() ' ya da'sen herzaman bunu yapıyorsun ![]() ![]() 'şeklindeki genel ifadeler karşınızdaki kişinin savunma pozisyonuna girmesine neden olur ve bu kavganın başlangıcı olur )4 karşınızdaki kişinin 'ben'ifade tarzını,kendinize yönelenbir eleştiri olarak algılamadan onun bakış acısı olarak değerlendirin ![]() bu şekilde yapıcı bir konuşma mümkün olur ![]() 5 eşinize davranışlarından dolayı kompliman yapınve sürekli 'çorbada saç teli' aramayın![]() 6 hangi noktalarda hemfikir olduğunuzu ön plana çıkarın![]() varolan farklılıkların büyümesine izin vermeyin ![]() 7 konuşmak istediğiniz konuları kısa ve net şekilde masaya yatırın![]() gerilere giderek olayı dramatikleştirmenin bir faydası olmaz ![]() 8 başladığınız konudan sapmayın eski hikayeleriyeniden konuşma konusu yapmayın ![]() 9 günlük yaşantıda eşinize hafif dokunarak ya da kompliman yaparak ona olan ilginizi gösterin bilhassa başka insanların yanında hayat arkadaşınızımizahi ya da küçük düşürücü bir tarzla eleştirmeyin ![]() 10 samimi olun,ama saygıyla ve ölçüyü kaçırmadan davranmaya alıştırın kendinizi,karşınızdaki kişinin yüzüne herşeyi patavatsızca söylemek barışa hizmet etmez
|
|
|
|