Ciğer Yahnili Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer Yahnili PilavCiğer Yahnili Pilav Tarifi - Ciğer Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Ciğer Yahnili Pilav Malzemeleri Pilavı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 250 gr (1+1/3 su bardağı) uzun pilavlık pirinç (30 dakika ılık suda bırakılıp süzülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 defne yaprağı 2+1/2 su bardağı tavuk suyu Ciğeri: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 350 gr ciğer (temizlenip, kuşbaşı doğranmış) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 350 gr küçük mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 1/2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Pilavı yapmak için, yağı büyük bir tencerede kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif pembe olana kadar pişiriniz Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak, 5 dakika kavurunuz![]() Tuz ve defne yaprağını ekledikten sonra, tavuk suyunu boşaltıp, kaynatınız Kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, pilavı 20-25 dakika, pirinçler yumuşak olup, bütün suyu çekene kadar pişiriniz![]() Bu arada ciğeri hazırlamak için büyük bir tavaya, 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte kızdırınız Ciğerleri ekleyip, sık sık döndürerek 4-5 dakika, ciğerler pembeleşene kadar pişiriniz![]() Ciğerleri delikli kepçeyle bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz![]() Mantarları katıp, arada karıştırarak 5 dakika pişirdikten sonra, un, tuz ve biberi ekleyerek 30 saniye pişiriniz Et suyunu katıp, devamlı karıştırarak kaynatınız![]() Tabaktaki tavuk ciğerlerini yeniden tavaya koyup, kaynatınız Kaynamaya başlayınca, tavanın kapağını kapatıp, ateşi kısarak ciğerleri 5 dakika, ağır ateşte pişiriniz![]() Pilavı ateşten alıp, defne yaprağını çıkararak atınız Pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltıp, tabağın ortası boş kalacak biçimde bırakıp, üstüne maydanozu serpiniz![]() Tavayı ateşten alıp, ciğerleri pilavın ortasına doldurarak, servis ediniz ![]() |
|
|
|