Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvacıkabağı, reçeli

Helvacıkabağı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helvacıkabağı Reçeli



malzeme:


1 kg kabak,

1,5 kg tozşeker,

4 bardak su,

1 limon (veya 1,5 gr limontuzu)

Yapılışı:


Helvacıkabağı, çekirdekleri çıkarılıp kabukları kesildikten sonra, kare şeklinde küçük küçük doğranır 20 bardak suda, 250 gr sönmemiş kireç eritilir, suyu alınır ve kabak parçalan durulmuş kireç suyunda 6 saat bırakılır Kireç suyundan çıkarılan kabaklar bol suda iyice yıkanır, süzülür 1,5 kg tozşeker 4 bardak suda kaynatılarak şurup hazırlanır Şurup kıvamını bulunca yıkanmış ve suyu süzülmüş kabak parçalan içine atılır ve kaynatılarak kabaklar pişirilir Reçel kıvamını alınca limon suyu dökülür, hafifçe kanştınlarak limon suyu her yana eşit biçimde dağıtılır, 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir Reçel ateşten indirilince, soğumadan temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır Serin kuru bir yerde saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.