Beşi Bir Yerde Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşi Bir Yerde ReçeliMalzemeler * 2 adet limon * 2 kg şeker * 500gr greyfurt * 500gr taze kayısı * 500 gr taze çilek * 500gr kg taze vişne * 500gr erik Hazırlanma Şekli Greyfurtların kabuklarını rendeleyin Sıcak suyun içinde bütün olarak 5 dakika bekletip dilimleyin Meyvelerin hepsini 1,5 su bardağı su ile kısık ateşte kaynatın Sonra meyveleri süzerek birbirinden ayırın Çekirdeklerini ayıklayın Tek tek ayrılan çilek, kayısı, vişne, greyfurt ve eriki ayrı tencerelere koyun Süzdüğünüz meyvelerin suyundan hepsine 1/2 su bardağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2kg şekeri bölün Hepsini ayrı ayrı suyu çekene kadar kaynatın Beş tane meyvelerin tadı bütün reçellere sinmiş olur Bir kerede beş değişik tatta reçel yapmış olursunuz
|
|
|
|